R-pentue, tietoa isästä ja emästä

(Päivitetty 7.11.2013: Elokuussa 2013 Huti kävi metsäkokeessa, teki riistatyön pyylle ja sai AVO2 palkinnon!)

Pentueen vanhemmat ovat terveitä, riistaverisiä, metsästyskäytössä olevia hyväluonteisia kotikoiria ja ne ovat sukutaustoiltaan erinomaisia.

Yhdistelmän saksalais-tanskalainen sukutaulu (klikkaa tästä linkkiä pentueen sukutauluun)

Isä: Arko vom Eichwald eli "Huti" on 2 vuotias uros

Huti keväällä 2013

Huti joulukuussa 2012


Arko vom Eichwald eli "Huti" on sukutaulultaan saksalainen. Väri: ruskea päistärikkö. Säkäkorkeus 55,5 cm. Lonkat A/A (terveet).

Huti on käynyt yhden kerran näyttelyssä ja saanut NUO ERI:n 1,5 vuotiaana. Tuomari oli pitänyt koirasta paljon mutta se oli ollut näyttelyn aikaan vielä kesken kehityksen.
Näyttelyarvostelu: "Tyypiltään erinomainen, kaunislinjainen nuori uros. Hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä pää & ilme. Otsapengertä voisi olla aavistuksen vähemmän. Hyvät korvat & eturinta. Rungoltaan vielä kesken kehityksen. Hyvä raajaluusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Etuliikkeissä vielä löysyyttä. Hyvä askelpituus. Kaunis turkki ja hapsut. Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä."
Koska mannermaiset seisojat ovat täysikasvuisia vasta 2-3 vuoden iässä, näyttelykäynnin jälkeen Hutin rakenne on ehtinyt vielä kehittyä.

Metsästysominaisuuksiltaan Huti on laajahakuinen ja sen työskentelystä kuvastuu hyvin riistallepyrkivyys. Olen nähnyt sen innokasta työskentelyä metsässä ja tykkäsin siitä kovasti. Nuorten luokan vesityökokeesta se on saanut 3/5 p. Kesällä 2013 AVO-luokan vesityökokeesta Huti sai 4/5 p. Elokuussa 2013 Huti kävi metsäkokeessa, teki riistatyön pyylle ja sai AVO2 palkinnon!

Huti on hyväluonteinen, kotioloissa rauhallinen koira ja se asuu lapsiperheessä.
Omistajan kuvaus koirastaan:
"Huti on perusluonteeltaan rauhallinen, itsevarma ja järkkymätön. Kotioloissa lähes huomaamaton ja erittäin lapsiystävällinen. Maastossa hän on todella innokas ja reipas nuorimies, menee röyhkeästi linnulle. Erityisen riistaverinen ja riistalle hakeutuva, kestävä koira. Huolimatta laajasta ja vaudikkaasta hausta Hutilta ei jää riistaa väliin, sillä hänellä tuntuu nenä pelaavan. Ei seiso vanhalle jäljelle. Jänis kiinnostaa ja ääntä tulee silloin kun näkee jäniksen. Linnulle ei hauku. Oppimista hänellä toki vielä on, suurin haasteemme on saada maltti ja tiimityöskentely kuntoon."

Huti on ollut täysin terve koira, josta on allekirjoitettu Saksanseisojakerhon jalostustoimikunnalle terveysvakuuslomake.

Emä: Salontuulen Sanja eli "Peppi" 3 vuotias

Peppi

Peppi on sukutaulultaan tanskalais-saksalainen. Väri: ruskea-valkoinen. Säkäkorkeus 55 cm, Metsästyskoe KAER: 2 x AVO 2, NUO 1, Näyttely: AVO EH, Lonkat B/B (terveet), Kyynärät 0/0(terveet).

Pepin haku on hyvää, sopivan laajaa ja yhteyttäpitävää. Sen kanssa on nautinto kulkea metsällä ja mukana on tunne, että koiraan voi luottaa.

Peppi on Saksanseisojakerhon jalostusrekisterissä numerolla 29.
Terve koira, josta on allekirjoitettu Saksanseisojakerhon jalostustoimikunnalle terveysvakuuslomake.

Linkki Pepin vanhempien tietoihin: Pepin vanhemmat
Pepistä itsestään löytyy tietoa sen omilta sivuilta: peppi.htmR-pentue info
>Isä- emä- ja masugalleria
 
Pennut Esittely R-pentue v.2013 S-pentue v.2009 T-pentue v.2007 Yhteystiedot