S-pentue

4 urosta ja 6 narttua (Salontuulen 2.pentue), syntyivät 8.6.2009. Pentueen vanhemmat ovat Maisa (Stalker's Heike) ja Fuglevang's Hector.

Pennut Kennelliiton KoiraNet -tietokannassa

pentukuva
backnext S-pennut


Rek.no Sukup. Nimi Lempinimi Lonkat ja kyynärät KAER Näyttely Junkkari Kotipaikkak.
FI41763/09 narttu Sade Sade A/A,  0/0 NUO 3, AVO 0 AVO EH Erinomainen Lohja
FI41759/09 uros Saku Timi A/A NUO 0   Hyvä Oulu
FI41764/09 narttu Suvi Salli A/A,  0/0   AVO ERI Hyvä Oulainen
FI41760/09 uros Sampo Sampo B/B   JUN H   Ylikiiminki
FI41765/09 narttu Sandra Sandra         Kemijärvi
FI41761/09 uros Samu Ässä C/B NUO 0 JUN EH Erinomainen Rovaniemi
FI41766/09 narttu Sophie Una B/B,  0/0 NUO 0, AVO 0 AVO ERI   Helsinki
FI41767/09 narttu Sanja Peppi B/B,  0/0 NUO 1, AVO 2 AVO EH Erinomainen Oulunsalo
FI41768/09 narttu Sani Sani A/A NUO 0 AVO ERI,2xSERT,1xCACIB Erinomainen Kemijärvi
FI41762/09 uros Santtu Santtu A/A     Hyvä Petäjävesi


Tapahtumia:

Maisa astutettiin Tanskan Ringstedissä 7.4.2009. Astutus sujui hyvin. Isänä nuori, komea, hyväkäytöksinen, voittajaluokkaan noussut Fuglevang's Hector.

Kävimme ultrassa 7.5.2009. Eläinlääkäri arvioi että masussa on 7 pentua. Maisa voi hyvin ja joitakin tiineyden merkkejä oli jo aiemminkin havaittavissa

Pennut syntyivät yöllä ja aamulla maanantaina 8.6.2009, 62 vrk astutuksesta. Synnytys sujui taas mukavan rauhallisesti ja helposti. Sekä pentujen että emän vointi oli hyvä. Pennut olivat syntyessään sopivan tasakokoisia, reipasliikkeisiä ja imivät itsenäisesti ja ahneesti kaikki.

Pennut päätettiin nimetään s-kirjaimella alkaviksi. Tytöistä neljä on tummapäisiä ja kahdella on läsi (valkeaa kuonossa). Kaikilla pojilla on läsi.

Maisa imetti 9 ensimmäistä vuorokautta pentulaatikossa herkeämättä, ruokakin tarjoiltiin laatikkoon. Sen jälkeen alkoi ottaa vähän rennommin ja on käynyt syömässä kupilta normaalisti.

2 pennulla putosi paino pikkuisen ensimmäisen vuorokauden aikana ja niilläkin paino lähti toisena päivänä mukavasti nousuun. Maito riitti hyvin ja pennut söivät reippaasti. Kokoerot tasaantuivat ja syntyessään suurin Sampo joutui luovuttamaan painavimman tittelin välillä Sandralle tai Santulle. Myös pienin Suvi saavutti muut ja välillä pienin oli sen lisäksi Sade, Samu, Sani tai Sophie. Suurimman ja pienimmän pennun välinen painoero oli pienimmillään vain 70 grammaa.

Koko pentue oli reippaasti liikkuvaa sorttia alusta saakka. Viikon vanhana ensimmäiset taapersivat seisovilla jaloilla eteenpäin ja leikkipainia alettiin vääntämään puolitoistaviikkoisesta alkaen.

Silmät olivat raollaan ensimmäisillä (Sanja, Sandra, Samu, Saku ja Sade) 11 vrk iässä. Seuraavien päivien aikana kaikkien silmät avautuivat.

Kaksiviikkoissynttäreiden aikaan oli kaikilla jonkin aikaa mahat löysällä, Maisalla myös. Silloin pennut söivät ensimmäisen matokuurinsa. Samassa yhteydessä havaittiin että Sandran häntä ei heilunutkaan normaalisti.

Sampo kapusi ensimmäisenä pentulaatikon ulkopuolelle seikkailemaan 2 viikon ja kahden päivän iässä. Luukku oli tosin unohtunut auki mutta kynnystä oli silti noin 20 senttiä.

Hampaat puhkesivat suurimmalla osalla pennuista samaan aikaan 2 viikon ja kolmen päivän iässä.

Kiinteän ruoan syönti aloitettiin hampaiden puhjettua. Samoihin aikoihin käytiin ensimmäisellä autoretkellä. Autoilua kokeiltiin useammankin kerran ja hyvin kuljetuskelpoisilta vaikuttivat kaikki.

Heti kun pennut pääsivät paremmin liikkumaan, aloitettiin ulkoilut ja päiväunet ulkotarhassa. Sielläpä sitä riemua ja leikkiä riittikin lähtöpäivään saakka.

Kotielämän ääniin totuteltiin sekä sisällä että ulkona. Imuri, astianpesukone, pora, ruohonleikkuri ja mopo tulivat ainakin tutuksi.

Linnunsiipeä pääsi myös kantamaan jokainen pentu. Innokkaita olivat kantamaan ja pitämään, verissä sormin piti koittaa irroitella siipeä naskalihampaiden välistä. Luovutukseen jäi vielä vähän hiomisvaraa.

Viimeisenä yhteisenä viikonloppuna kävimme retkellä Papinjärvellä, Maisa ja 5 pentua aina kerrallaan. Kaikki menivät veteen enemmän tai vähemmän syvälle Maisa-mamman perässä. Samu-poika porskutti ainoana komean uintikierroksen. Olimme varautuneet kantamaan väsyneempiä matkalaisia paluumatkalla, mutta mitä vielä! Kaikki jaksoivat helposti 1,5 km retken ja energiaa riitti vielä remuamiseenkin.

Pentujen luovutukset aloitettiin reilun 7 viikon ikäisenä.

Toivotamme hyvää matkaa, Salontuulen "ässät"!

Pennut Esittely R-pentue v.2013 S-pentue v.2009 T-pentue v.2007 Yhteystiedot