T-pentue

Onneksi olkoon T-pentue 28.8.2017 10 vuotta!

4 urosta ja 5 narttua (Salontuulen 1.pentue), syntyivät 28.8.2007. Pentueen vanhemmat ovat Maisa (Stalker's Heike) ja Buzz vom Prümtal.

Pennut Kennelliiton KoiraNet -tietokannassa

pentukuva
backnext Pennut


Rek.no Sukup. Nimi Lempinimi Lonkat KAER Näyttely Junkkari Kotipaikkak.
FIN50991/07 uros Tintti Mikki A/A NUO 3 AVO EH Hyvä Kangasniemi
FIN50992/07 uros Thor Onni   NUO 3 JUN H Puutteellinen (suuri koko) Jyväskylä
FIN50993/07 narttu Twister Wissy B/A NUO - AVO EH Erinomainen Rovaniemi
FIN50994/07 narttu Taifuuni Windy B/B AVO - NUO H Erinomainen Tyrnävä
FIN50995/07 narttu Tuisku Tuisku C/C   JUN T - Kuusamo
FIN50996/07 uros Taku Taku A/A NUO 0   Erinomainen Mikkeli
FIN50997/07 narttu Tramontana Tara A AVO 0 AVO ERI,VASERT,VARACA Erinomainen Jyväskylän mlk.
FIN50998/07 uros Trombi Tihu   NUO 0 NUO EH Hyvä Lieksa
FIN50999/07 narttu Termiikki Taru       - Ii


Alkuviikkojen tapahtumia:

Synnytys sujui luonnollisen helposti ja sekä pentujen että emän vointi oli hyvä. Maisa omistautui täysin pennuilleen ja hoiti niitä varmasti ja rauhallisesti kuin vanha konkari.

Pentujen nimiksi valittiin t-kirjaimella alkavia tuuliin liittyviä nimiä. Kaikilla pennuilla on valkea häntä sekä valkeaa kuonossa ja/tai otsalla.

Pentujen ensimmäinen viikko sujui lähinnä syöden ja nukkuen. Kaikki könysivät silloin tällöin ympäri laatikkoa, vauhdikkaimmin ehkä Trombi-poika.

Ensimmäiset tosi huojuvat "seisonnat" neljällä jalalla esittivät "isot pojat" Thor ja Trombi ja tytöistä Taifuuni vajaan 10 päivän iässä.

Vajaan parin viikon iässä pentulootasta kuului jo haukunnantapaisia ääniä ja välillä jopa kunnon murinaa.

Koirien silmät alkoivat avautua päivää ennen kaksiviikkoissynttäreitä 10.09.2007. Ensimmäisenä tytöillä, eli Tuiskulla ja Taifuunilla.

Kahden ja puolen viikon iässä kaikki vaappuivat neljällä jalalla enemmän tai vähemmän vauhdikkaasti eteenpäin. Jonkinlaista painiakin jo väännettiin. Silmät olivat auenneet jo kaikilla.

Hampaat puhkesivat hieman ennen kolmeviikkoissynttäreitä, kaikilla suurinpiirtein samaan aikaan. Kiinteän ruoan syöntiä alettiin harjoitella samointein. Pentulootan portin koroke piti laittaa paikoilleen kun pennut alkoivat tulla jo yli 20 cm korkuisen laidan.

Pentulaatikkoon taisi tulla pieni suunnitteluvirhe. Suurinpiirtein koko orkesteri tuli lootasta (32 cm reuna) ulos jo reilun 3 viikon iässä kun saivat takatassulle vähän pönkkää yhdestä tukilaudasta. On sitä kuitenkin voimaa noissa olemattomissa tassuissa. Maisa alkoi suhtautua rennommin hoitamiseen ja Tellukin sai käydä tervehtimässä pentuja. Autoiluakin alettiin jo harjoittelemaan.

4-5 viikon iässä kiinteän ruoan määrää lisättiin. Maisa halusi silti imettää edelleen säännöllisesti. Ulkoilua aitauksessa lisättiin myös ja pennut vipelsivät innoissaan päästessään vähän metsäisempäänkin maastoon. Päivänokoset nukuttiin lämpimässä leikkimökissä.

Harjoittelimme myös normaalia kotielämää. Otimme pentuja vuorotellen yksinään tai pari-kolme kerrallaan seikkailemaan talon muihin huoneisiin ja tutustumaan kodin ääniin esim. astianpesukoneeseen tai imuriin. Myös vieraita kävi loppuaikana pentuja katsomassa enemmän. Imetyskertoja vähennettiin pikkuhiljaa ja imetykset loppuivatkin kokonaan muutama päivä ennen luovutusaikaa, maito korvattiin iltapiimällä. Ulkotarhan päiväunien ja ruokailujen yhteydessä harjoiteltiin tarpeitten tekoa ulos heti heräämisen tai syönnin jälkeen ja varsinkin pojilta se sujui jo mallikkaasti.

Riistaintoa kokeilimme tarhassa muutaman kerran kanalintujen siivillä, riekolla ja pyyllä ja kaikki pennut olivat kiinnostuneita riistasta. Maisa leikitti ja koulutti pentuja tiukan vauhdikkaaseen tyyliin lähtöön saakka. Innokkaana leikittäjänä toimi välillä myös "tarhatäti-Tellu".

Eläinlääkärin tarkastuksen ja sirutuksen jälkeen ensimmäiset pennut luovutettiin lauantaina 20.10. reilun 7,5 viikon iässä. Kotimatkalle lähtivät Taku, Trombi, Twister ja Tramontana. Seuraavana päivänä matkasivat vielä Tuisku ja Thor. Tasan kahdeksanviikkoisena kotiutui Tintti ja seuraavana päivänä Taifuuni. Viikko ensimmäisistä luovutuksista lähti viimeisimpänä uuteen kotiin Termiikki.

Toivotamme hyviä tuulia Salontuulen tuulipentueelle!

Pennut Esittely R-pentue v.2013 S-pentue v.2009 T-pentue v.2007 Yhteystiedot