riekkosuo

Pepin tulokset, kanakoirien erikoiskokeet (KAER)

Päivitetty: 20.10.2015, oheisista linkeistä muille tulossivuille.

Alla Pepin KAER-kokeiden tulokset.

Paikka Pvm. Tulos Tuomari
Ilmajoki, Ladie's Trial 10.10.2015 AVO 2 (64 p) Olli Punkari
Keminmaa 14.10.2012 AVO 0 (27 p) Jouni Haapanen
Keminmaa 13.10.2012 AVO 0 (34 p) Juha Tuulaniemi
Nivala, Ladie's Trial 6.10.2012 AVO 2 (77 p) Jukka Rohkimainen
Oulu (Ylikiiminki) metsäkoe 8.9.2012 AVO 0 (27 p) Jouko Kilpimaa
Suomussalmi metsäkoe 2.9.2012 AVO 0 (41 p) Mikko Seitamaa
Suomussalmi metsäkoe 1.9.2012 AVO 0 (34 p) Olavi Sirviö
Haapajärvi 6.12.2011 AVO 3 (56 p) Jarmo Katajamaa
Haapajärvi 6.10.2011 AVO 2 (62 p) Jarmo Katajamaa
Laihia 3.9.2011 AVO 0 Aki Turkia
Haapajärvi 19.11.2010 NUO 1 (98 p) Paavo KekarainenNivala, Ladie's Trial 6.10.2012 Tuomari: Jukka Rohkimainen
Arvostelu: Hakuaika 50 min
Haku: Vielä pienimuotoista, kertaa ja tuulen käytössä vähän ongelmia. Jää aukkoja. Haku johti kerran linnulle. RT: Seisonta puskassa, hyvä nosto, kovin käskyin paikoillaan. Nouto: pientä asettelua, muuten ok.
Tulos: AVO 2 (77 pist.)
Kommentit: Tuomari kertoi kritiikissä, että Peppi liikkui iloisesti, mutta haku saisi olla laajempaa. Kuitenkin Peppi haki hakemansa alueen maastonpeittävästi. Olen tästä täysin samaa mieltä. Haku oli reipasvauhtista, mutta se ei auennut sillä tavalla kuin sen pitäisi pellolla aueta. Olemme tänä syksynä metsästäneet vain metsässä eikä peltokäyntejä Pepillä ole ollut vuoteen. Riistatyössä otin varman päälle ja käskytin kovasti koiraa, jotta se varmasti pysyy paikoillaan linnun siivittäessä. Noudossa Peppi juoksi linnulle, otti sen suuhun, laski uudelleen maahan ja otti sen heti uudelleen paremmalla otteella, toi minulle ja luovutti hyvin istuen. Keli oli koko päivän samanlainen, tuuli tosi reippaasti ja välillä satoi vähän.

Tämä oli Pepin ensimmäinen Ladie's Trial -kilpailu. Kaikki leidien münsterit palkittiin viikonlopun aikana, joten münstereiden palkitsemisprosentti oli täydet 100%! :-)
Oulu (Ylikiiminki) 8.9.2012 Tuomari: Jouko Kilpimaa
Arvostelu: Hakuaika 60 min
Vauhdikasta pyöriskelyä ilman kuviota. Jatkossa ohjauksen avulla muutamia luovejakin. Lopuksi vähän väsähtikin. Tykkää liikaa ohjaajasta. Etumaastossa teeret kotkottivat.
Tulos: AVO 0 (27 pist.)
Kommentit: Olipa vaikea päivä. Kukaan ryhmässämme tehnyt riistatyötä. Keli oli täysin tyyni.
Suomussalmi 2.9.2012 Tuomari: Mikko Seitamaa
Arvostelu: Hakuaika 90 min
Hyvää ja innokasta avoimenluokan hakua. Koira jaksaa työskennellä innokkaasti koko päivän mutta riistakosketuksia ei saada. Riistatyön puuttuessa palkinnotta. Kertomuksen laati aspirantti A. Raappana.
Tulos: AVO 0 (41 pist.)
Kommentit: Pepin haku oli huomattavasti parempaa kuin edellisenä päivänä ja hausta se saikin kovasti kehuja. Haku oli laajaa ja yhteyttäpitävää, Peppiä parhaimmillaan. Se laitettiin päivän lopussa parihakuun voittajaluokan koiran kanssa. Peppi keskittyi täysin minun kanssani työskentelyyn, eikä välittänyt toisesta koirasta mitään. Vain yksi ryhmämme koira teki riistatyön juoksevalla ukkometsolla.
Suomussalmi 1.9.2012 Tuomari: Olavi Sirviö
Arvostelu: Hakuaika 55 min
Peppi hakee rauhallisella laukalla pyörivällä kuviolla maastoa kerraten. Haku jää myös aika-ajoin kapeahkoksi. Viimeisessä erässä hakuun tuli huomattavasti parempi laajuus ja kuviokin parani. Pepillä oli toisessa erässä mahdollisuus teerelle, jota se merkkaili, mutta ajautui liian lähelle ja lintu siivitti. Muita lintukosketuksia ei tänään saatu.
Tulos: AVO 0 (34 pist.)
Kommentit: Peppi löysi linnun (teeren) mutta lintu karkottui ennen seisontaa. Kun lintu lähti, Peppi tuli heti minun luo. Jatkossa emme enää lintuja löytäneet. Pepin haku oli pienimuotoista. Piti hyvin yhteyttä.
Haapajärvi 6.12.2011 Tuomari: Jarmo Katajamaa
Arvostelu: Hakuaika 40 min
Vauhdikasta sopivasti maastoa käyttävää hakua, yksi väliinjättö. Hyvä linnunotto, luvasta määrätietoinen nosto, ammuttaessa ryntää pudotetulle linnulle, jonne lopulta pysähtyy. Noutaa kannustettuna pudotetun linnun ohjaajalle.
Tulos: AVO 3 (56 pist.)
Haapajärvi 6.10.2011 Tuomari: Jarmo Katajamaa
Arvostelu: Hakuaika 40 min
Liikkuu innokkaasti tuulta hyödyntäen, maaston hyödyntäminen jää vielä hieman suppeaksi; mutta iän karttuessa asia kyllä korjaantuu. 2 riistatyötä, kiinteät seisonnat, sopivat halukkaat nostot. Linnun lähtiessä on levoton, toisessa tilanteessa ryntää, mutta saadaan hallintaan. Kylmän linnun nouto innokas, vähän puistauttaa tarttuessaan ja omii luovutuksessa.
Tulos: AVO 2 (62 pist.)
Laihia 3.9.2011 Tuomari: Aki Turkia
Arvostelu: Hakuaika 20 min
Rauhallisella laukalla hakeva koira joka saisi olla itsenäisempi. Laajuus ja hakutekniikka ei tänään onnistu. Hakua rasittaa yksi törmäys fasaaniin jota saattelee pitkästi. Koe keskeytetään.
Tulos: AVO 0
Kommentit: Juuri ennen hakuvuoromme alkua kun olimme menossa kohti tuomaria Pepin edestä pomppasi rusakko juoksuun. Näin rusakon painelevan meistä takaoikealle pusikkoon ja yritin estää koiraa näkemästä sitä enää. Laitoin koiran hakuun tuomarin kehotuksesta. Peppi kävi kuumana heti alusta lähtien ja näin sen pään päällä puhekuplan, jossa luki "RUSAKKO!" Peppi nuohosi rusakon jälkeä ja törmäsi samalla fasaaniin. Huonoa tuuria oli, että lintu lähti juuri samaan suuntaan minne rusakkokin oli mennyt. Jälkiviisaana olisi pitänyt ohjata koira kokonaan irti rusakon jäljestä ja ohjata se aivan toiseen suuntaan.
Haapajärvi 19.11.2010 Tuomari: Paavo Kekarainen
Arvostelu: Hakuaika 30 min
Haku: Iloista riistalle pyrkivää hakua. Se löytää hyvin riistaa tehden niille riistatöitä. Sille sattuu myötätuulessa karkoitus.
Riistatyö 1: Seisonta, lyhyt nosto, lintu ylös, ammutaan, koira paikallaan.
Riistatyö 2: Edellisen kaltainen.
Nouto: Rauhallinen ammuttaessa, menee innokkaasti, tuo, pudottaa ohjaajan jalkoihin, ottaa ja luovuttaa hyvin.
Tulos: NUO 1 (98 p)
Kommentit: Nappiin meni!

 

Peppi Esittely Peppi pentuna Sukutaulu Koulutus Päiväkirja Tulokset Kuvagalleria