Peppi ruotuun

Peppi on tarkoitus kouluttaa pääpiirteissään Tellun koulutussuunnitelman mukaan. Yksinkertaistetaan mahdollisuuksien mukaan ja keskitytään kouluttamaan vain oikeaa toimintaa. Ei anneta koiran tehdä eikä toistaa vääriä asioita. On paljon työläämpää saada jo opittu väärä toimintamalli (esim. pureminen noudossa) kuntoon, kuin opettaa uutta.

Tarpeeksi kun yksinkertaistetaan niin metsällä olennaisinta on että Peppi muistaa pyytää ohjaajalta luvan kolmeen asiaan: lupa hakuun, lupa avanssiin ja lupa noutoon.

Muutamaa asiaa Tellun koulutukseen verrattuna on tarkoitus tarkentaa:

  • Nouto koulutetaan kuntoon aiemmin eli aivan aluksi jo pienenä. Nouto on münstereistä mukavaa puuhaa ja sitä on hyvä käyttää palkintona kun koira tottelee pysähtymistreeneissä.
  • Pitkä vihellys koulutetaan pelkästään pysähtymis- ja istumiskomennoksi - ei maahanmenoksi. Vihellys, lentävä lintu tai noutoesine ja laukaus on aina automaattinen istumis- ja paikallaanolokäsky. (Lisäys 3.3.2012 Tätä jouduttiin tosin muuttamaan myöhemmin ja alettiin vaatimaan maahanmenoa linnun siivittäessä. Maahanmeno koulutettiin ensin ilman riistaa.)
Peppi Esittely Peppi pentuna Sukutaulu Koulutus Päiväkirja Tulokset Kuvagalleria