Ylivieska
riekkosuo

Maisan tulokset (Näyttely)

Näyttelytulokset

Päivitetty: 18.7.2005

Maisan näyttelytulokset, paras tulos yksi SERTI.

Ylivieska
Ylivieskan näyttelyssä.

Paikka Pvm. Tulos Tuomari
Avoin luokka
Oulu, Raatti: Oulun Äitienpäivänäyttely 07.05.2005 AVO ERI, AVK2, PN4 Valentina
Ivanischeva, Venäjä
Haapavesi 23.04.2005 AVO H Raija Tammelin
Ylivieska, kaikkien rotujen näyttely 17.07.2004 AVO ERI, AVK2, PN2, SERT Hassi Assenmacher-Feyel, Saksa
Haukipudas, Virpiniemi 11.07.2004 AVO ERI, AVK2, PN2, VASERT Hannele Jokisilta
Rovaniemi, Saksanseisojakerhon Erikoisnäyttely 2004 19.06.2004 AVO H Eeva Anttinen
Nuorten luokka
Kajaani, Tamminäyttely 10.01.2004 NUO EH, NUK1 Raija Tammelin
Junioriluokka
Suomussalmi 15.06.2003 JUN H Ann Carlström, Ruotsi
Sotkamo, Vuokatti: Englantilaisten & Mannermaisten Kanakoirien Erikoisnäyttely 2003 14.06.2003 JUN H Riitta Lahtovaara
Oulu, Raatti: Oulun Äitienpäivänäyttely 10.05.2003 JUN EH, JUK1 Raimo M. Viljanmaa
Kinnula 27.04.2003 JUN H Raimo Louhio

Avoin luokka

Oulu 7.5.2005 Tuomari: Valentina Ivanischeva, Venäjä
(Oma käännös): Erinomainen koko, tasapainoinen pää, ylälinja. Erittäin hyvä turkki, rinta. Erinomainen hännän asento. Erittäin hyvä takaa ja liian lyhyt olkavarsi. Erinomainen luonne ja esiintyminen.
Tulos: AVO ERI, AVK2, PN4

Haapavesi 23.5.2005 Tuomari: Raija Tammelin
Koko: 52 cm
Feminiininen, hieman korkeajalkaisen vaikutelman antava. Hyvät pään mittasuhteet, mutta hieman voimakas otsapenger. Hyvä kaula ja selkä. Luisu lantio. Rintakehä saisi olla hieman syvempi. Riittävä raajaluusto. Kulmauksia saisi olla enemmän. Liikkeessä hieman korkea häntä. Saisi liikkua pitemmällä taka-askeleella. Kovin kapea takaa. Hyvä karva. Miellyttävä luonne.
Tulos: AVO H

Ylivieska 17.7.2004 Tuomari: Hassi Assenmacher-Feyel, Saksa
(Oma käännös): Iso narttu. Elegantti pää. Kiva ilme. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyväasentoinen lapa. Hyvä etuosa ja rinta. Voisi kulmautua paremmin. Kantaa hyvin häntää. Liikkuu hieman ahtaasti takaa. Hyvä turkki ja luonne.
Tulos: AVO ERI, AVK2, PN2, SERT
Oma kommentti: Hevostilan kasvatti taisi olla pohjanmaalaisella raviradalla kuin kotonaan. Tilaa riitti ja nurmikoilla oli hyvä juosta. Ilma oli aurinkoinen ja tuuli puhalteli mukavan viilentävästi. Kolme avoluokan pikkumünsterityttöä oli esillä.

Haukipudas 11.7.2004 Tuomari: Hannele Jokisilta
Erinomainen feminiininen kokonaisuus. Voimakaskalloinen pää, silti feminiininen. Hyvä kaula ja selkälinja. Riittävä eturinta. Sopusuht. kulmaukset edestä ja takaa. Hyvä rintakehä. Voimakas runko. Erinomainen karva. Hyvä luonne. Liikkuu riittävän vetävällä askeleella. Hieman ahdas takaa.
Tulos: AVO ERI, AVK2, PN2, VASERT
Oma kommentti: Olipahan näyttelykehä komealla paikalla Virpiniemen hyppyrimäen juurella. Maisakin ihan puhkui intoa kun lenkillä käydessä löytyi niin hyviä hajuja metsästä että meinasi pistää seisonnaksi. Noin 300 koiran näyttelyssä oli kolme toisilleen tuttua münsterityttöä Oulun seudulta. Nyt oli metsän reunassa Maisan esiintymisessä enemmän semmoista oikeata innokasta münsteri-ilmettä, veti kehässäkin pontevana vainua tuulesta.

Rovaniemi 19.6.2004 Tuomari: Eeva Anttinen
Koko: 53 cm
Feminiininen, kookas, hieman neliömäiseltä vaikuttava, korkeajalkainen 2-vuotias, jonka pää oikeailmeinen ja - linjainen, kuiva ja sopivan pitkä. Hyvä kaula ja ylälinja. Riittävän pitkä mutta vielä matala rintakehä. Hyväasent. lapa, suora olkavarsi, liian niukasti kulmautuneet takaraajat. Hyvä raajojen luusto ja tassut. Oikeamittainen runko jossa hieman pitkä lanne. Hyvä lantio. Korkea kinner. Kulkee lantio pystyssä. Vapaat hieman kapeat liikkeet. Kiiltävä oikeanlaatuinen laineikas karvapeite. Esiintyy erinomaisesti.
Tulos: AVO H
Oma kommentti: Vähänlaisesti (kymmenen) saapui koiria erikoisnäyttelyyn Rovaniemelle, avoimen luokan nartut olikin kaikki "vanhoja tuttuja". Kesän ensimmäinen kunnon mäkärähyökkäys aiheutti melkoisen reaktion (kuono turvoksiin) ja veti Maisan tosi vaisuksi.

Nuorten luokka

Kajaani 10.1.2004 Tuomari: Raija Tammelin
Koko: 53,5 cm
Feminiininen narttu, joka voisi olla rungoltaan hieman pidempi. Hyvät pään mittasuhteet. Hieman pyöreät silmät. Hyvä ylälinja. Hieman luisu lantio. Oikea rintakehän muoto, mutta se on vielä hieman matala. Sopusuht. luusto. Niukat kulmaukset ja pystyt välikämmenet. Tehokkaat sivuliikkeet. Kinner ahdas takaa. Liikkeessä hyvä hännänasento ja kaunis hännän linja. Hyvä karvan laatu. Miellyttävä luonne.
Tulos: NUO EH, NUK1
Oma kommentti: Yhdeksän huiskahäntää nähtiin Kajjjaanissa. Esiintyminen sujui hyvin, ehkä vähän terhakkaammankin näköisenä voisi pyörähdellä. Mitenköhän sitä saisi ylvään jahti-ilmeen mukaan näyttelyihin?

Junioriluokka

Suomussalmi 15.6.2003 Tuomari: Ann Carlström, Ruotsi
Yleisvaikutelma: H Koko: -
(Näyttelytoimiston käännös): Narttumainen pää jossa hyvät mittasuhteet. Hyväasentoiset, hieman karvattomat korvat. Hieman kapea kaula, hyvä selkä, hieman jyrkkä lantio. Vielä lyhyt rintakehä. Kohtuulliset takakulmaukset, niukat etukulmaukset. Kokoon sopiva luusto. Hyvät käpälät. Liikkuu takaa ahtaasti ja jäykästi. Hyvä väri. Tarvitsee enemmän koristekarvaa.
Tulos: JUN H
Oma kommentti: Kaksi münsterityttöä essiintyi Suomussalamella. Vaikka Maisa oli vähän vaisu ja väsynyt reissaamisesta, niin silti jaksoi yllättää ja karkasi kehästä lopuksi iskän luokse. Onneksi esiintyminen oli jo ohi joten tuo ei haitannut enää meitä.

Sotkamo 14.6.2003 Tuomari: Riitta Lahtovaara
Yleisvaikutelma: Hyvä, Koko: Sopiva
Feminiininen narttu jolla sopivat mittasuhteet. Kuono-osan tulisi olla täyteläisempi ja leuan voimakkaampi. Hyvä kaula, seistessä hyvä ylälinja. Ikäisekseen melko hyvin kehittynyt runko. Suorat etu ja takakulmaukset. Oikea karvanlaatu. Liikkuu lyhyin töpöttävin taka-askelin, kapeasti takaa. Luonne ok.
Tulos: JUN H
Oma kommentti: Yli kaksikymmentä münsterikoiraa saapui Saksanseisojakerhon päänäyttelyyn Sotkamoon. Aurinkoisessa säässä oli mukava istuskella nurmikolla ja vaihdella kuulumisia. Maisa oli jostakin syystä viikonloppuna henkisestikin hieman takakireän oloinen vaikka esiintyikin ihan hyvin.

Oulu 10.5.2003 Tuomari: Raimo M. Viljanmaa
Koko: 54 cm
Tehokk. liikkuva kaunispäinen narttu. Hyvä kaula ja ylälinja. Sopiva rungon järeysaste. Hyvät raajat joskin takaset voisivat kulm. reilummin. Korvat saisivat olla hapsuuntuneemmat. Muuten hyvä turkki.
Tulos: JUN EH, JUK1
Oma kommentti: Harmaassa säässä Raatin kentällä oli yhteensä 8 münsteriä joista narttujunnuja kolme. Maisa esiintyi jo paljon rauhallisemmin kuin ensimmäisellä kerralla.

Kinnula 27.4.2003 Tuomari: Raimo Louhio
Yleisvaikutelma: Erinomainen, Koko: 54 cm
11 kk narttu jolla oikeat mittasuhteet. Virheetön kaunis nartun pää. Hyvä kaula, selkä ja häntä. Lupaava rintakehä. Normaalit kulmaukset, mutta raajojen luusto voisi olla hieman järeämpi. Hyvät sivuliikkeet. Takaliikkeet ahtaat. Turkki puuttuu.
Tulos: JUN H
Oma kommentti: Nippanappa Keski-Suomen puolella tuulisessa mutta aurinkoisessa säässä oli yhteensä 10 münsteriä esillä. Maisa oli oman luokkansa ainoa edustaja, mutta siitä huolimatta esiintyminen oli jostakin syystä melko levotonta.

Maisa Esittely Maisa pentuna Sukutaulu Koulutus Tulokset Kuvagalleria